Neyle mücadele etmeliyiz? Nerede mücadele etmeliyiz? Nasıl mücadele etmeliyiz? Ne için mücadele etmeliyiz? Ne zaman mücadele etmeliyiz? Kimle mücadele etmeliyiz?

Evet farkındayım klasik bir başlangıç oldu. Şimdi söyleyeceksiniz bu konuda nereden çıktı? Biraz soluklanın ve bir saniye olsun düşünün. Her şey için mücadele ediyoruz. İyi bir ev, iyi bir araba, iyi bir yaşam ya da toplumsal bilimde iyi bir ülke.  Tüm yorulmalarımız ve tüm koşuşturmalarımız bunun için değil mi? Bazen bıkıyoruz, bazen pes ediyoruz belki de bazen vazgeçiyoruz. Aslında en büyük mücadeleyi kendimiz ile veriyoruz.

İnsanın en büyük mücadelesi ve büyük savaşı kendisi ileyse o zaman kendi başarı ve başarısızlığı da kendi elindedir.  Dünya her zaman bir insanın etrafında döner, o da insanın kendi etrafında. O zaman diyebiliriz ki, insan iyi ya da kötü hayal ettiği her şeyi yapabilir.

basarmakicinmucadeleetmelisiniz

Eğer başarı istiyorsanız, başınıza ne gelirse gelsin o adımı hızlıca geçmek ve o adım ile ilgili geriye doğru takıntılı kalmamanız gerekir. Bunu şuna benzetebilirsiniz. Geçmişte yaşadığınız ve zorlandığınız şeyleri şimdi düşündüğünüz zaman basit ve komik gelmektedir. Hatta çoğu zaman kendi iç sesimiz bize ne kadarda aptalmışım bile demektedir. O zaman şimdi ya da gelecekte yaşayacağınız problemler içinde aynı şeyi söyleyeceksiniz. Buna emin olun.

İnsanlar başarı hikayelerini anlatırken hep hayatlarındaki zorluklardan bahsederler. Hiç düşündünüz mü neredeyse tüm başarılı insanların geçmişlerinde böyle bir hikayesi vardır. Bu insanların ortak özelliği yaşadıkları tüm zorluklar ile mücadele edip, baş edebilmeleridir. Eğer siz, size gelen ilk rüzgarda yıkılıyorsanız mızmızlanmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz demektir. Kafanızı yerin altına sokup bekleyerek başarı elde edemezsiniz.

Savaşma gücüne sahip olmalısınız. Dünü dünde bırakmalısınız. Dün sizin için sadece bir deneyim olmalıdır.

Takıntılarınızı hayatınızdan çıkarın. İyi bir kariyer hikâyesi yazmak istiyorsanız, geçmişteki yaşadıklarınız sadece size ait hikayeler olsun.

Kendinizi geliştirmek size güç katacaktır. Bu güç ise size mücadele ruhu verecektir. Eğer savaş alanına çıkacaksınız elinizin altında muhakkak mühimmatınız olmalıdır. Bu mühimmatlar okulunuz, yabancı diliniz gibi klasik şeylerde olabilir, sizi siz yapan üstün şeylerde.

Herkes başarabiliyorsa sizde başarabilirsiniz. Bunu unutmayın ve asla vazgeçmeyin.

Ahmet Koşkan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir